Sleen – De groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Akker deden op woensdag 21 september mee aan de Mini-Roparun in Sleen. De eindopbrengst is een bedrag van maar liefst 2.500 euro. De cheque werd gisteren, maandag 3 oktober, overhandigd.

In het kader van de Nationale Sportweek werd dit evenement door de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden in samenwerking met het team Sleen4life georganiseerd. Jaarlijks doet Sleen4life mee aan de Roparun. Net als vorig jaar ging iedereen druk op zoek naar sponsoren voor dit goede doel: De palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Op een frisse, maar zonnige woensdagochtend werden de kinderen ontvangen op het sportveld waar een grote tent klaar stond. Na een goede warming-up liepen alle kinderen gedurende tien minuten zo hard mogelijk. Na afloop kreeg iedereen een flesje water en een prachtige medaille.

Pim Mulder en buurtsportcoach Glenn van Laar overhandigden de cheque namens alle kinderen overdragen aan Sleen4life. Dit team had voor alle groepen nog een verrassing: een echte Roparun-medaille voor in de klas!

Foto’s: De Akker.