Geesbrug – Het is aanstaande zaterdag feest in Geesbrug, georganiseerd door het Nieuwjaarsteam Geesbrug en met medewerking van de gemeente!

Allereerst zijn er bij de feesttent aan de Esdoornlaan activiteiten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Zij kunnen er terecht van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de entree is gratis.

‘s Avonds is er feest met optredens van Dirk Meeldijk, Lytse Hille en Tineke (Harten Tien) en is drive-inshow Club Jambalaya van de partij. De entreekosten zijn 15 euro. Er is ruimte voor maximaal 250 bezoekers. Misschien zijn er nog kaarten te koop bij de snackbar in Geesbrug. Let op: in de tent kan alleen contant worden betaald.

Naar aanleiding van incidenten in Geesbrug ging burgemeester Renze Bergsma in gesprek met de jongeren en hij beloofde, dat een feestje mogelijk zou worden gemaakt als zij de jaarwisseling netjes zouden doorkomen. De afspraken werden gemaakt en het verliep prima. De gemeente deed een financiële bijdrage vanuit het stimuleringsfonds en verzorgde de benodigde vergunningen. Er kwam een bijdrage van Plaatselijk Belang en op Facebook werd een oproep gedaan voor sponsors.

Onlangs werd nog een bezoek gebracht aan het gemeentehuis om de burgemeester te voorzien van een vipkaart. Tijdens zijn interview met Coevorder Nieuws in juli noemde Bergsma de mooie contacten in Geesbrug over de viering van oud en nieuw.