FC Emmen roept de hulp in van voetballiefhebbers om zaadbalkanker onder jonge mannen in Drenthe onder de aandacht te brengen. Met #CheckJeBallen wil de club meer aandacht vragen voor zaadbalkanker en jonge mannen aanmoedigen om maandelijks hun eigen ballen te checken. Want als je er vroeg bij bent, is de kans op genezing aanzienlijk groter.

Met de Voetbal Geeft Prijs daagt de VriendenLoterij jaarlijks alle eredivisieclubs uit om een vernieuwend en impactvol maatschappelijk project op te zetten. Er zijn tien projecten geselecteerd die kans maken om de Voetbal Geeft Prijs 2022/’23 te winnen. Door te stemmen wordt samen met de vakjury bepaald welk project de prijs pakt. Er zijn drie cheques ter waarde van 50.000, 30.000 en 20.000 euro. Deelnemers maken kans op twee seizoenkaarten van hun favoriete club.

Stemmen kan via deze link.

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 39 jaar en wordt ongeveer 800 keer per jaar gediagnosticeerd. Helaas krijgen ongeveer 300 van deze jongemannen de diagnose uitgezaaide zaadbalkanker. Mannen die de ziekte ontdekken in een vroeg stadium hebben een overlevingskans van meer dan 95 procent. Daarom is het belangrijk dat mannen regelmatig hun ballen checken. De doelgroep van mannen tussen 15 en 39 jaar is echter niet gemakkelijk te bereiken. Vandaar dat FC Emmen in samenwerking met hoofdsponsor EasyToys en Stichting Zaadbalkanker jonge mannen in de regio wil aansporen om maandelijks hun ballen te checken: van levensbelang en zo simpel te doen.

Foto FC Emmen: Mark Diemers & Jeroen Veldmate.