Schoonoord – De Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG), regio Drenthe/Groningen houdt zaterdag 10 september vanaf 10.30 uur een familiedag in Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Dat gebeurt in samenwerking met het bestuur en vrijwilligers van het museum.

De expositie van de NOJG wordt geopend door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe en Annie Schreijer-Pierik van het Europees Parlement. Er zijn allerlei activiteiten. Valkenier Martin Bank verzorgt een roofvogelshow. Bezoekers kunnen hun schietvaardigheid testen in de schietsimulator van Hetty en Wessel de Vries. Daarnaast zijn er allerlei creatieve activiteiten voor kinderen. Er staan diverse stands over de werkzaamheden van de veldwerkers en educatieve programma’s. Bij de opening zijn jachthoornblazers aanwezig.

Sinds 2021 heeft de NOJG een eigen expositieruimte in het Openluchtmuseum met aandacht voor de belevingswereld van de natuur, jacht en faunabeheer. In een schitterend aangelegd diorama waan je je midden in de natuur, waarbij boer en jager (Boerenjagersvereniging) het middelpunt vormen.