Coevorden – Deelnemers en publiek verzamelden zich vanmiddag bij de Klinkenvlierse Plas voor de jaarlijkse Ganzenduik oftewel Nieuwjaarsduik van De Ronde Tafel Coevorden. Er waren zo’n 140 deelnemers, die de sprong in het water maakten.

Na twee jaar onderbreking door corona vond de nieuwjaarsduik voor de veertiende keer plaats. De temperatuur was vrij hoog voor deze tijd van het jaar, maar het water is natuurlijk best koud. Vol enthousiasme werd afgeteld en snelden zij naar het water. Sommigen hielden het bij één duik, anderen konden er geen genoeg van krijgen.

De organisatie zorgde voor onder meer oliebollen en warme chocolademelk.

Met deze duik zamelt De Ronde Tafel Coevorden samen met sponsors geld in voor een goed doel. Ditmaal is dat Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe. De vrijwilligers van deze stichting houden jaarlijks een zomerkamp voor kinderen voor wie het vanuit de thuissituatie niet mogelijk is om op vakantie te gaan of die een weekje vakantie goed kunnen gebruiken. Vrije giften waren dan ook zeer welkom.

Het is een officiële Unox Nieuwjaarsduik. De Ronde Tafel voegt er jaarlijks een element aan toe door een prijs te geven aan de meest ludiek verklede personen. Net als de vorige keer waren Wijnda Ypenburg en Trea Epping de winnaars. Tweede werd Danny Koops. Wijnda en Trea zijn elk jaar aanwezig in fraaie uitdossing. “We doen niet mee om te winnen, we vinden de nieuwjaarsduik gewoon geweldig om te doen”, is hun reactie.

Meer weten? Kijk dan op www.ganzenduik.nl en de Facebookpagina van Ronde Tafel 142 Coevorden.