Coevorden – Een jaar geleden is FabLab Coevorden in De Nieuwe Veste (ingang Van Heeckerenlaan) gestart met Club FabLab en de groep is al snel uit zijn voegen gebarsten. Daarom start er naast de club op vrijdag ook een club op donderdagmiddag. Zo is er ruimte voor meer kinderen. Het is duidelijk dat de kinderen graag in clubverband aan de slag gaan met alles wat het FabLab te bieden heeft.

Er zijn zoveel mogelijkheden bij Club FabLab dat de coaches elke keer keuzes maken wat per keer wordt aangeboden. Er is één belangrijke regel en dat is dat alle kinderen iets nieuws proberen. Want als je niet iets probeert, zul je ook niet weten of je het leuk vindt. Vervolgens kunnen kinderen hun eigen tempo en interesse volgen. Het ene kind zal zich verdiepen in het programmeren en de andere gaat veel dieper in op 3D-ontwerpen maken.

Proeflessen

Ieder kind kan eerst een gratis proefles volgen. Club FabLab is op donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in elke oneven week. De data voor dit jaar zijn: 10 november, 24 november, 8 december, 22 december. Aanmelden voor de proefles kan via www.fablabcoevorden.nl/aanmelden.