Coevorden – De eerste opnames voor de Coevorder talkshow Hofpoort & Co vonden woensdagavond plaats in de ReadShop in Coevorden. De show is een initiatief van Theater Hofpoort en de Coevorden Co-Helpers, streekomroep ZO!34 maakte de opnames.

Het resultaat is aankomende week te zien op ZO!34 de talkshow via de kabel en deelt dat op de sociale media. Uiteraard zal Coevorder Nieuws de uitzending ook delen. “Het was superleuk om te doen”, aldus de initiatiefnemers. De opnames vinden elke keer op een andere plek plaats.

De show wordt gepresenteerd door Saskia Kluwen. Er is aandacht voor allerlei zaken uit de hele gemeente. Voor deze eerste keer waren te gast Harm Jan Veenstra van de ReadShop met een boekentip -die hij ook in de volgende talkshows gaat geven- Youri Vendrig en Patrick Ridderbos van Jongerenwerk Coevorden, Simone Kempees (initiatiefnemer Coevorden Co-Helpers) en Francis Kok van Kapper & Zo. De interviews werden afgewisseld met vlogs van Jet Wessel (knutselrubriek), Sanne Hulsegge over haar nieuwe moestuin en Melissa Luisman van Stedelijk Museum Coevorden.