Coevorden – Een half jaar gratis kennismaken met een muziekinstrument of een andere culturele activiteit: dat biedt TalentenCentrum Coevorden aan. Voor vier deelnemers gitaar zit dat halve jaar erop, al duurde dat door corona wat langer.

Manuela Gosink, Kees Duurland, Hilde Habing en Debie Haveman hebben inmiddels de basisbeginselen van het gitaarspelen onder de knie. Vrijwilliger Klaas Boonstra reikte vanmiddag de eerste certificaten uit.

Klaas Boonstra gaat tijdens de zomermaanden door met zijn activiteiten en vermoedelijk in september begint hij met een nieuwe groep. Boonstra speelde in diverse bandjes in de regio en vormde met zijn zus Alie het duo Marga en Roy. Met veel plezier is hij actief in het TalentenCentrum Coevorden.

TalentenCentrum Coevorden, gevestigd in MFC Ravelijn Verbindt, werd in oktober 2019 geopend en was een initiatief van wijlen Bert de Haan. Kinderen en volwassenen kunnen gedurende maximaal zes maanden kennismaken met muziek en cultuur. Zij krijgen les van vrijwilligers, die graag hun kennis willen overdragen. De deelnemers kunnen door deze activiteiten hun talenten ontdekken en vervolgens doorstromen naar vakdocenten als blijkt dat zij talent hebben.

Om te kunnen starten, diende De Haan als eerste inwoner van de gemeente een burgervoorstel in bij de gemeenteraad. Dat leidde tot de opening van het centrum. Helaas overleed Bert de Haan in september 2020.

Meer informatie over TalentenCentrum Coevorden staat op de website en de Facebookpagina.

Hoofdfoto v.l.n.r. Manuela Gosink, Hilde Habing, Debbie Haveman, Kees Duurland en Klaas Boonstra.

v.l.n.r. Manuela Gosink, Klaas Boonstra, Hilde Habing, Debbie Haveman, Kees Duurland