Coevorden – Gerard Gerrits heeft het initiatief genomen voor het houden van het eerste Bigbandfestival in Coevorden. Dat wordt gehouden op zaterdag 8 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Daarvoor heeft hij de samenwerking gezocht met Centrummanagement Coevorden, die op die dag een braderie op het programma heeft staan.

“Daarvoor wordt een grote tent op de Markt geplaatst. Uiteraard is de entree gratis”, aldus Gerard. “De eerste band, de High Moor Bigband uit Zuidwolde, begint om 12.00 uur, 13.00 uur gevolgd door Bigband Hoogeveen. Daarna speelt HaProBiBa Hardenberg vanaf 14.00 uur. Een uur later speelt de Basement Bigband uit de regio Meppel/Vollenhove. Wij als Bigband Coevorden sluiten vanaf 16.00 uur het festival af.” De presentatie is in handen van Jeanette Croezen.

De High Moor Bigband staat onder leiding van Martin Oosterwijk. Allerlei stijlen komen aan bod, zoals swing, pop, latin, funk en ballads. Naast de instrumentale zijn er ook vocale arrangementen.

HaProBiBa (Hardenberg Promotie Bigband) is een projectband met fanatieke muzikanten en een zangeres onder leiding van Henri Gerrits uit Coevorden.

Bigband Hoogeveen onder leiding van Gerard Gerrits speelt tijdens concerten en evenementen in de regio. De band heeft een standaardbezetting en bestaat uit ervaren muzikanten.

De Basement Bigband bestaat uit negentien leden met als bezetting vier trompetten, vijf trombones, vijf saxofoons, piano, bas, drum, gitaar en de bezielende leider Maarten Gal.

Gerard Gerrits leidt Bigband Coevorden. De leden komen uit Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel. Wat de leden bindt, is het enthousiasme voor bigbandmuziek en het samenspelen in een orkest.

Hoofdfoto: Bigband Coevorden.