Coevorden – Geen Ganzenmarkt, geen Kleintje Ganzenmarkt, geen kermis, geen zaterdagactiviteiten, geen Dubbelkansactie: het was een bijzonder weekend en een bijzondere maandag. Ganzen Geesje stond eenzaam en verlaten op de Markt met op de achtergrond de Drentsche Gebakkraam. Velen ervoeren het als een gemis in deze vreemde periode.

Sinds de Ganzenmarkt in 1962 nieuw leven werd ingeblazen, is het nog niet voorgekomen dat er geen verkiezingen waren. De huidige Miss Ganzenhoedster Natalie Massa, Mini-Miss Ganzenhoedster Norah Wessel en Mini-Mister Ganzenhoeder Shahin Sanli blijven in functie tot volgend jaar.

In 1972 werd de Ganzenmarkt bedreigd door een storm, die de koepel grotendeels verwoestte. Wel werd dat jaar een Miss Ganzenhoedster gekozen. Toen was alleen nog sprake van een miss. In 2001 werden de verkiezingen bedreigd door de crisis rond mond- en klauwzeer, maar wel werden een Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster gekozen. In 2005 waren er geen ganzen vanwege de vogelgriep, maar gingen de verkiezingen wel door.

Op de Facebookpagina’s van Ganzenmarkt Coevorden en Stad Coevorden staan diverse historische en hedendaagse foto’s.

Natalie Massa, Norah Wessel en Shahin Sanli blijven in functie tot volgend jaar.

Een terugblik op vorig jaar:

Overzicht van activiteiten op en rond Ganzenmarkt