Coevorden – De droom van het Nederlands elftal en alle oranjefans is uiteengespat: door een goal van Engeland in blessuretijd verloor Nederland. Dit uiteraard tot grote teleurstelling van de vele fans op de Markt en alle andere supporters.

Direct in het begin scoorde Xavi Simons, maar al snel volgde een tegengoal van Engeland. Daarna bleef de stand lang gelijk. Door het verlies spelen Engeland en Spanje de finale op zondag vanaf 21.00 uur.

Het feest begon al om zeven uur op de Markt met muziek en een horecapaviljoen. Het grote scherm stond klaar voor de voorbeschouwingen en natuurlijk de wedstrijd die om negen uur begon.

De activiteiten waren een initiatief van de horecabedrijven Marktzicht, Heeren van Coevorden, Candia, De Ganzenhoedster en Hotel Talens in samenwerking met Coevorden Steunt Oranje en BSV Tuindorp. Veel dank ging uit naar de gemeente, die snel medewerking verleende. Burgemeester Renze Bergsma en wethouder Erik Holties waren de hele avond aanwezig.

Gedurende de wedstrijd liep de spanning op. Toen eenmaal duidelijk werd dat Oranje had verloren, verliet een aantal fans teleurgesteld de Markt. Toch bleven velen nog op de Markt om er toch nog een feestje van te maken. Helaas reed de oranje stoet niet na het verlies.

Coevorden maakte er de afgelopen tijd steeds mooie feestjes van, gekenmerkt door saamhorigheid. Onderaan dit artikel staan de impressies van voorgaande keren.

Zie ook:

Oranjefans vieren feestje op de Markt

Het was weer feest op de Markt

Ondanks verlies rijdt Oranjekaravaan toch

Oranjefeest: wat een saamhorigheid en gezelligheid (met veel foto’s en filmpjes)

Coevorden maakt er weer een saamhorig feest van