Coevorden – Voor het eerst houden alle acht basisscholen in Coevorden gezamenlijk de Koningsspelen. Burgemeester Renze Bergsma en Juvat Westendorp openen morgen -woensdag 19 april- de eerste dag van drie dagen sport, spel en gezondheid.

Juvat Westendorp deed mee aan ‘So you think you can dance’ en speelde in films en series als GTST en Mailaika en is regelmatig te gast bij praatprogramma’s. Hij is bovendien ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht.

Uitdagende activiteiten

Vanaf morgen 9.00 uur worden de sportvelden van CSVC op sportpark Klinkenvlier gedurende drie dagen gevuld met uitdagende activiteiten voor kinderen. Naast bewegen is er ook aandacht voor gezond eten en drinken. Samen met verenigingen en buurtsportcoaches hebben de acht basisscholen een bijzonder programma opgezet. Bijna duizend kinderen doen hieraan mee. Daarom worden de dagen opgedeeld in leerjaren.

De groepen 3 en 4 zijn op woensdag aan de beurt. Groepen 5 en 6 hebben hun Koningsspelen op donderdag en groepen 7 en 8 op vrijdag. Bij de opening van morgen doet Juvat samen met de kinderen de dans van de Koningsspelen, ZIGG ZAGG,

Foto: de start van de Koningsspelen 2022 vanaf de St. Willibrordusschool.