Dalen – De Regiobank Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli. Ook Dalen is weer startplaats voor het evenement. De organisatie is in handen van Stichting Dalen Promotie en zo’n veertig vrijwilligers zijn actief.

De start- en finishlocatie is café-restaurant Cornelis aan de Hoofdstraat 29. Dagelijks is er keuze tussen de afstanden 30, 40 en 60 kilometer. Bovendien is er op donderdag 18 juli een 4Kids-route.

Inschrijven voor de vierdaagse kan op maandag 15 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag 16 juli is inschrijving mogelijk van 8.00 tot 10.30 uur, zowel voor de vierdaagse als dagdeelname. De daaropvolgende dagen kan van 8.00 tot 10.30 uur worden ingeschreven voor dagdeelname. Pinnen is mogelijk.

De deelnemers aan de 30 en 40 kilometer kunnen starten tussen 8.30 en 10.30 uur, de fietsers van de route van 60 kilometer kunnen vanaf 8.00 uur starten. Naast de startlocatie zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen. Fietsen huren kan bij Fiets Totaal Dalen. Parkeergelegenheid voor auto’s is er aan de Burgemeester Fonteinstraat-Thijakkerstraat.

Routes

Op dinsdag 16 juli gaat de route richting Zwinderen, Gees, Meppen, Aalden, Orvelte, Wezup, Zweeloo, Oosterhesselen en Wachtum, afhankelijk van de gekozen afstand. In Aalden is de Jantina Hellingmolen te bezichtigen. In Oosterhesselen vindt het schildersfestival Montmartre plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 juli. In Dalen staat het horecaterras klaar.

Voordat de fietsers van start gaan, staat woensdag 17 juli een gratis ontbijtbuffet klaar. De routes gaan deze dag naar het grensgebied. Na Coevorden gaat de routes richting Schoonebeek en voeren deels door Duitsland. De routes gaan door onder andere Hoogstede, Laar, Ringe en Emlichheim. Die avond is er in Dalen de zomeravondmarkt van 18.30 tot 21.30 uur.

De speciale route voor kinderen is op donderdag 18 juli. Op de route van circa 25 kilometer zijn er allerlei bijzondere kinderactiviteiten en verrassingen. De andere routes gaan richting Dalerpeel en voeren door onder andere De Krim, Anerveen, Oud-Lutten, Hardenberg en Gramsbergen.

Op de laatste fietsdag op vrijdag 19 juli gaan de deelnemers naar Den Hool, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen en Schoonebeek. De langste route gaat door het kassengebied van Erica.

Meer informatie is te vinden op de websites van Dalen Nu en Samen Dalen.