Coevorden/regio – In het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 is door de gehele gemeente een langeafstandswandelpad van meer dan 200 kilometer uitgezet. Cultuur staat daarbij centraal. Elke plaats heeft een deel van die wandelroute gemaakt. Waar het ene deel eindigt, begint het andere. Er is dus veel contact geweest tussen de plaatsen onderling.

Centraal in de routes staan cultuur en het thema ‘Verbonden in verhalen’. Door het cultuurpad zijn alle dorpen en de stad met elkaar verbonden. Een routeboekje komt op 29 april uit en is voor 9,50 euro verkrijgbaar bij de kantoren van Tourist Info in de gemeente. Op dezelfde datum is de route digitaal beschikbaar via deze link.

Cultuurweekends

Om extra aandacht op het cultuurpad te vestigen, worden gedurende diverse weekends delen van dit pad extra belicht tijdens pad-in-de-kijker-cultuurweekends. De bedoeling is om in elke plaats allerlei activiteiten te laten zien. Gedacht kan worden aan een concert van een orkest, bands, solisten en/of koren langs de route, exposities, voordrachten, open monumenten, straattheater en demonstraties. De activiteiten worden door inwoners en organisaties op touw gezet. Eventueel kan een subsidie worden aangevraagd via de website Cultureel Coevorden.

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond Gees centraal. Het eerstvolgende weekend is op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei (Hemelvaartweekend) in ’t Haantje. Etappes: Papeloze kerk (Schoonoord)-’t Haantje, circa 7,5 km; ’t Haantje-Bosbad Noord-Sleen, circa 6 km. Er zijn diverse activiteiten van 9.30-12.30 uur.

Het complete overzicht van de weekenden erna is hier te vinden.