Coevorden – Het koersdocument Programma Binnenstad kwam dinsdagavond aan de orde in de commissievergadering. Enkele raadsleden pleitten voor een duidelijker overzicht wat wanneer staat te gebeuren.

“De mensen uit het centrum zijn de weg kwijt wat betreft de stand van zaken”, aldus Henk Bouwers van PPC. Lidy Klein Gunnewiek van het CDA maakte zich zorgen over de keuzes en de benodigde financiën. “Neem de raad mee in de ontwikkelingen”, was haar oproep. Joop Slomp van de PvdA repte met name over de parkeerplaatsen. “Het is geen enkele ondernemer duidelijk hoeveel parkeerplaatsen op bepaalde locaties komen. De communicatie naar inwoners en ondernemers moet duidelijker”, waarmee hij zich aansloot bij de andere sprekers. Ook Irma Talens van de VVD en Irene Driehuis van het PAC vinden, dat er een handig overzicht moet komen.

Wethouder Steven Stegen liet daarop weten, dat er binnenkort door middel van advertenties informatie richting de inwoners komt.

Het Koersdocument, via deze link te lezen, gaat uit van een aantal waarden, waaronder een aantrekkelijk en gevuld centrumgebied met een brede mix aan functies, zichtbaar maken van historie en water, de Markt als brandpunt voor ontmoeting en de huiskamer van Coevorden en een goede bereikbaarheid.