Coevorden – De Cliëntenraad Ambulant en inloophuis ‘Oes Stekkie’ aan de Wilhelminasingel hadden woensdagavond diverse gasten.

Om nader kennis te maken waren collegeleden en de gemeenteraad uitgenodigd voor lunch of diner. Tijdens het diner waren aanwezig burgemeester Renze Bergsma, wethouder Joop Slomp en de raadsleden Paulien Blaauwgeers (PAC), Mickey Stern en Hans Wering (BBC2014). Zij werden van harte verwelkomd en konden genieten van overheerlijke nasi.

De cliëntenraad heeft in november op uitnodiging van de burgemeester een raadsvergadering bezocht en heeft dat als heel leerzaam en bijzonder ervaren. Tegelijkertijd volgde een uitnodiging, die gisteren werd ingelost. Zo konden de gasten een indruk krijgen van de activiteiten van het inloophuis en het belang daarvan.

Tijdens en na de maaltijd waren er geanimeerde gesprekken over het wel en wee van het inloophuis. De gasten betalen zelf de kostprijs voor de maaltijden, bovendien wordt verwacht dat zij naderhand helpen met afruimen, schoonmaken en afwassen. Driemaal per week, op maandag, woensdag en vrijdag, genieten cliënten van Cosis en buurtgenoten van een gezamenlijke maaltijd en/of lunch onder leiding van een medewerker van Cosis. Daarnaast zijn er diverse vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken.