Diphoorn – Trialclub Zuidoost-Drenthe houdt zondag 23 april onder auspiciën van de CTN (Classic Trial Nederland) de tweede wedstrijd van het Nederlands kampioenschap Classic Trial in Sleen.

Classic Trial is een prachtige sport waarbij motorrijders, jong en oud, op oude klassieke motoren zoals Matchless’, Kreidler’s BSA’s, Gilera’s en Bultaco’s vier rondes van acht proeven (non-stops) moeten rijden waarbij, afhankelijk van de ervaring, de moeilijkheidsgraad oploopt van ‘lastig’ voor beginners tot ‘bijzonder lastig’ voor de specialisten. Rijders in de hogere klassen moeten ‘onmogelijke’ bochten en soms flinke sprongen maken om de non-stops te kunnen volbrengen.

Tijdens het rijden van de proeven word gecontroleerd of de rijder met zijn voeten de grond raakt, stilstaat of anderszins fouten maakt waarvoor hij of zij strafpunten krijgt. De rijders met de minste strafpunten gaan uiteindelijk met de hoogste eer naar huis. De uitslag van deze wedstrijd telt mee voor het Classic Trial kampioenschap. De leeftijd van de rijders varieert van 12 tot 80 jaar waarbij sommigen al 60 jaar ervaring hebben.

De trialbaan van Trialclub Zuidoost-Drenthe is te vinden aan de Meulenkampweg 1a in Diphoorn nabij Sleen. Parkeren langs de weg en de entree zijn beide gratis. Bezoekers worden verzocht de borden en eventuele aanwijzingen van de officials te volgen. Tijdens de wedstrijd is de kantine geopend voor een hapje en een drankje.
Het terrein is om 10.00 uur geopend, de wedstrijd duurt van 11.00 tot circa 15.30 uur.