Dalen – Het echtpaar Sibon uit Dalen kreeg woensdagmiddag bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester. Willem en Geertje Sibon (allebei 87 jaar oud) waren dinsdag 65 jaar getrouwd.

Geertje Meijering werd geboren in Stieltjeskanaal, destijds gemeente Dalen. Willem Sibon kwam ter wereld in Diphoorn, toen gemeente Sleen.

Toen Sibon 15 jaar oud was, betrokken zijn ouders een boerderij in Schoonebeek. Hij werd na enkele jaren opgeroepen voor de militaire dienstplicht, maar kreeg al gauw vrijstelling. Het gezin verhuisde toen naar een boerderij in Schimmelarij.

Geertje moest al op jonge leeftijd haar moeder verzorgen, die MS had. Zo heeft zij de lagere school niet kunnen afmaken. Een broer van haar trouwde later bij het gezin in.

Willem en Geertje hebben elkaar ontmoet tijdens een dansavond in hotel-café De Boer, waar nu restaurant De Baander is gevestigd. Het briljanten paar vierde daarom het 65-jarig huwelijksfeest in De Baander.

Na hun huwelijk gingen zij inwonen bij de ouders van Willem in Schimmelarij. Daar werd de boerderij nog een aantal jaren voortgezet. In verband met de ruilverkaveling was dat later niet meer mogelijk en werkte Sibon een tijd bij VLC in Nieuw-Amsterdam. Door een ongeval werd hij echter arbeidsongeschikt verklaard.

Het echtpaar woonde tot 2001 in Schimmelarij. Geertje zette haar zorgtaken voort, want zij zorgde voor haar schoonouders. Haar schoonmoeder is maar liefst 100 jaar oud geworden. Willem en Geertje kregen twee dochters en een zoon. Helaas is hun zoon overleden. Er zijn vier kleinkinderen.

In 2001 verhuisde het stel naar Dalen, waar zij een fraaie semibungalow met een fraaie (moes)tuin kochten. Sibon onderhoudt de tuin nog steeds zelfs, maar is zo langzamerhand aan de grote kant. Het paar staat ingeschreven voor de Selkersgoorn, maar Geertje en Willem denken dat een woning daar nog even kan duren.

Eerder was mevrouw Sibon actief bij de zang- en toneelvereniging, maar dat is verleden tijd. Wel is zij nog bij de Vrouwen van Nu en De Zonnebloem. Samen met haar man gaan zij naar de activiteiten van Seniorenvereniging Dalen en zij rummikuppen heel wat af. Mevrouw Sibon is daarnaast een liefhebber van duofietsen.