Zoals inmiddels wel bekend is op zondag 30 mei onze zoon Jasper bij het ernstige verkeersongeval op de N34 bij Borger overleden. Er is door de politie intensief onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeval. Maandag 14 juni jl. zijn alle nabestaanden bijgepraat door de politie. De afgelopen week zijn er in de diverse media de meest wilde verhalen verschenen. Het ongeluk heeft bij ons en anderen enorm veel verdriet veroorzaakt. Er is door de politie in overleg met alle nabestaanden een persbericht opgesteld. Deze is na te lezen op de officiële website van de politie.

Als je dan in de krant een reconstructietekening ziet die naar aanleiding van getuigenverklaringen is gemaakt en niet naar aanleiding van het politieonderzoek en ook nog eens voor het officiële persbericht is gepubliceerd, dan ben je als gezin weer terug op aarde. De ware toedracht is niet te achterhalen, wij weten de juiste versie van het verhaal.

De zin in het persbericht waarin staat dat een bestuurder met HOGERE snelheid tegen een voorligger is gereden is de aanleiding voor deze mediagekte. Iedereen mag in dit land schrijven, fotograferen en filmen wat hij wil, bronnen mogen beschermd worden, persvrijheid staat hoog in het vaandel, maar er wordt in geen enkele opzicht rekening gehouden met het verdriet van de betrokken en van ons gezin.

Zelfs op het online condoleanceregister verschenen de meest vreselijke berichten en verwensingen. Er zijn zelfs direct na het ongeluk foto´s gemaakt van de slachtoffers, nog voordat de hulpdiensten ter plaatse waren. Ook tijdens het onderzoek op de fatale avond stonden mensen te filmen. Totaal respectloos.

Iedereen mag denken wat men wil, prima, maar de ware oorzaak van dit verschrikkelijke drama zal nooit boven water komen. Wij hopen dat iedereen die dit leest begrijpt hoe verschrikkelijk de afgelopen periode voor ons is geweest. Laat het rusten, wij zijn onze zoon verloren. Geef ons en anderen de ruimte die we nodig zijn.

Fam. Groefsema, Dalen