Gees – Drie bands lieten zaterdagmiddag en -avond van zich horen tijdens een klein bluesfestival op de akker van Miss Tuinboon in Gees. Er had iets meer publiek mogen zijn gezien de kwaliteit van de bands, maar de ware bluesliefhebbers genoten met volle teugen in een ontspannen sfeertje.

Flavium met roots in Apeldoorn beet het spits af. Deze band bestaat uit ruim vijftig jaar. In die tijd onderging de band slechts enkele wisselingen. Flavium stond al eerder op het podium van Theater Hofpoort. En: leadzanger Bert Vrieling uit Zwolle is geboren en getogen in Coevorden. Gitarist Anne Geert Bonder stond aan de wieg van Flavium, hij verliet onlangs de band en werd opgevolgd door Rob Goedkoop. Geen onbekende, want hij speelde al eerder bij de band. De band bestaat verder uit Erik Bagchus (al sinds 1973 bij de band), Willem Swikker en Bouke van Olst. Als vanouds speelden de mannen de sterren van de hemel.

The Mudbirds betrad daarna het podium, dit duo bestaat uit Alan Laws en René Tweehuysen. Blues vormt dan wel de basis, maar er waren invloeden van andere muziekstromingen als Ierse en Oosterse muziek en bluegrass. Dat zorgde voor diverse muzikale verrassingen.

Tot slot trad Lefthand Freddy op, een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten. Lefthand Freddy (Fred Reining) en zijn muzikanten maakten er een mooie show van, die de bluesliefhebbers aansprak. De band bestaat naast Freddy uit zoon Berend (Boogie B) Reining (gitaar), André van der Werf (basgitaar, zang), Jan Diertens (hammond/piano) en Hannes Langkamp (drums).

Op het terrein waren voor de inwendige mens aanwezig Grand Cafe & Hotel LiBo met borrelplankjes, wijnhandel De Geheime dienst met biologische en vegan wijnen en Retro Party Drinks.

Afsluiting seizoen met Ernst Jansz

Morgen, zondag 22 mei, is de afsluiting van het theaterseizoen met Ernst Jansz en band. Ook dit optreden vindt plaats bij Miss Tuinboon in Gees. Het concert begint om 15.00 uur. Voor dit concert verzamelde hij zijn mooiste liedjes en enkele van zijn Dylan-vertalingen, waarvoor hij een Edison-nominatie ontving. Hij wordt begeleid door Aili Deiwiks (viool), Guus Paat (gitaren) en Richard Wallenburg (bas).

Bij de ingang van het terrein zijn nog kaarten te koop. Op het terrein kan alleen contactloos worden betaald.

Over ongeveer drie weken wordt het programma voor het nieuwe seizoen van Theater Hofpoort bekendgemaakt.