Coevorden – ‘Sterke Verhalen’ keert terug naar Coevorden. Het gaat om een bijeenkomst die in het teken staat van armoede en wat dat met je doet. Maar het gaat ook over kansen, mogelijkheden, stigma’s en meer.

Sterke Verhalen wordt voor de derde keer gehouden, zowel in Drenthe als in Groningen, en vindt altijd plaats op of rond Wereldarmoededag (17 oktober). De Sterke Verhalen-editie in Coevorden is op donderdag 24 oktober in de raadzaal van het gemeentehuis aan Kasteel 1 in Coevorden. Professionals, ervaringsdeskundigen en iedereen met belangstelling voor het thema is welkom.

Workshops

Dit keer staat centraal hoe overheden en maatschappelijke organisaties ervaringskennis over armoede kunnen inzetten. Enkele ervaringsdeskundigen vertellen over hoe zij armoede hebben ervaren en hoe zij zelf de regie over hun leven hebben teruggepakt. Nieuw dit jaar is dat er twee interactieve workshops worden gegeven.

Aanmelden

De bijeenkomst op 24 oktober begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Vanaf 17.00 uur worden soep en broodjes geserveerd. Aanmelden kan via www.alliantievankracht.nl/sterkeverhalen.

De organisatie is in handen van Alliantie van Kracht in samenwerking met het programma Kansrijk opgroeien van de gemeente Coevorden.

Foto: een eerdere editie van ‘Sterke Verhalen’.