Coevorden – De bibliotheek in Coevorden staat tijdens de Kinderboekenweek, die duurt tot 11 oktober, in het teken van het landelijke thema ‘En toen?’ Kinderen duiken deze week de geschiedenis in. In de bibliotheek is van alles te doen en te zien: van activiteiten tot de tentoonstelling Kinderen met een ster.

Knutselen en spelletjes

Op zondag 11 oktober is er van 10.00 tot 14.00 uur een activiteitenmiddag met het thema ‘En toen?’ De kinderen gaan een kasteel knutselen, foto’s maken met het green screen en nog veel meer. Alle kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom, maar zij moeten zich aanmelden via de website van de bibliotheek. Dat kan via deze link. Er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen.

Kinderen met een ster

Tot 30 oktober staat in Bibliotheek Coevorden een deel van de tentoonstelling ‘Kinderen met een ster’ (naar het gelijknamige boek van Martine Letterie). In deze tentoonstelling staan kinderen centraal die in Kamp Westerbork hebben geleefd. De bibliotheek heeft deze tentoonstelling in bruikleen van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Kindercollegetour

Martine Letterie heeft veel boeken geschreven over de oorlog voor leerlingen van de basisschool. Daarnaast kan ze prachtig vertellen over deze boeken. In de Kinderboekenweek komt ze speciaal naar de bibliotheken in Drenthe om aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud te vertellen over haar boeken die gaan over de Tweede Wereldoorlog. Het kindercollege in Coevorden is op zondag 11 oktober van 11.30 tot 12.30 uur. Iedereen wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via deze link op de website van de bibliotheek. In verband met Covid-19 is de lezing is helaas niet toegankelijk voor volwassenen.