Assen/Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden opende rond het middaguur het Bevrijdingsfestival Drenthe, dat vandaag tot middernacht wordt gehouden aan de Baggelhuizerplas. De opening vond plaats op het hoofdpodium. Aansluitend trad er het Drents Jeugdorkest op, dat het stuk ‘Bommen Berend’ speelde.

Speciale aandacht is er voor Coevorden als Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022. In dit kader werd afgelopen jaar het Levensliedproject ‘Jouw leven is een lied waard’ gehouden. Tijdens twee shows maakten de zestien deelnemers veel indruk. Acht van hen lieten hun lied horen op het speciale Coevorder Podium in Assen. Dit waren Anne van Tiel, Shännah Ossel, Berend Meijer, Wilmar Janssen, Monica Smeets, Miriam ter Weeme, Petra Witting en Jeanette Croezen.

Daarnaast worden de activiteiten en projecten uit het culturele jaar gepresenteerd, Striptekenaar des Vaderlands Herman Roozen zorgt voor tekeningen en het Diversiteitsplatform Coevorden is vertegenwoordigd.

Na de opening werd het bevrijdingsvuur ontstoken. Vandaag is er volop muziek op het festivalterrein. Er is muziek van onder andere Jason Staal, Kraantje Pappie, Tamar, Bökkers, Van Dik Hout, Suzan & Freek en The Partysquad. Dit is slechts een greep uit de complete line-up.

Foto’s: Jan Geerlinks.