Coevorden/regio – Ook dit jaar is er weer een Kindermenu 2.0. Aan deze jaarlijkse wedstrijd kunnen alle leerlingen van de basisschool meedoen.

Leuk, lekker en gezond

Het is de bedoeling dat de kinderen een leuk, lekker en gezond gerecht verzinnen. Dat mogen ze zelf verzinnen of samen met ouders, verzorgers, grootouders, broers, zussen en klasgenoten. Zij kunnen op school aan de slag in overleg met de leerkrachten, maar ook thuis kunnen zij aan het werk.

Spelregels

Voor het recept gelden de volgende spelregels: groente moet het middelpunt zijn in het gerecht, daardoor moet minimaal 100 gram groente worden gebruikt; er mogen maximaal tien ingrediënten worden gebruikt; het gerecht moet kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn. Streekproducten kunnen worden toegepast, maar dat is niet noodzakelijk.

Het gerecht wordt namens de klas ingestuurd. Het winnende gerecht komt op de menukaart van grand café en hotel LiBo in Aalden. Ook wint de hele klas een leuke prijs.

Kindermenu 2.0 is een kookwedstrijd voor alle basisscholen van alle gemeenten in heel Drenthe en wordt gehouden vanuit Jong Leren Eten, de provincie Drenthe en Drenthe Gezond. De winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten komen in een kookboek.

Video

Aan de deelnemers wordt gevraagd om een video te maken van hoe het gerecht bereid wordt. In deze video leggen ze uit hoe lekker, leuk en gezond het recept is, hoe het idee van het recept tot stand is gekomen en waarom dat recept het beste is. Kinderen kunnen het recept samen met het filmpje tot dinsdag 8 maart naar Rick Piek sturen via r.piek@coevorden.nl. Hierbij is vermelding van de naam van de school en de klas belangrijk.

Onder andere een kok, een regisseur van Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en wethouder Jeroen Huizing bekijken of het recept lekker, vers, gezond en betaalbaar is. Op dinsdag 22 maart maakt de gemeente Coevorden de winnende klas bekend.

Meer informatie staat op www.coevorden.nl/kindermenu en bekijk onderstaand filmpje eens!

Zie ook:

Chayen Wolters wint Kindermenu 2.0 (update)