Jasin-Amin Assehnoun en Lorenzo Burnet hebben een contract getekend bij FC Emmen.

De Fins-Marokkaanse buitenspeler Assehnoun komt over van het Finse FC Lahti. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2022 in Drenthe met een optie op een extra seizoen. Nadat de 22-jarige Assehnoun in de jeugd in Finland voor Pitäjänmäki Tarmo, HJK, PK-35 en FC Espoo speelde, maakte hij in 2018 de overstap naar FC Lahti. Daar maakte hij in 2018 zijn debuut op het hoogste niveau van Finland en speelde hij sindsdien 87 wedstrijden, waarin hij 24 keer scoorde. Op 29 mei van dit jaar debuteerde hij voor de nationale ploeg van Finland. Hij speelde de eerste helft in een oefeninterland tegen Zweden.

Technisch manager Michel Jansen: “Jasin is een creatieve buitenspeler die ook tussen de linies goed kan spelen. En hij kan een goal maken, dat deed hij afgelopen maandag bij zijn afscheidswedstrijd bij FC Lahti ook nog; hij maakte toen de enige goal van de wedstrijd. Ik denk dat hij een echte publieksspeler is.” Assehnoun reist nu terug naar Finland, komt woensdag 21 juli weer naar Nederland en sluit op vrijdag 23 juli aan bij de selectie.

De linksback Lorenzo Burnet gecontracteerd heeft getekend voor een jaar en keert daarmee terug bij FC Emmen. Hij werd in 2004 door Ajax opgepikt toen hij nog in de jeugd van AVV Zeeburgia speelde. Via de Amsterdammers kwam hij bij FC Groningen. Na vijf jaar ging hij naar Slovan Bratislava, waarna hij weer in Nederland voor NEC en Excelsior speelde. In 2019 tekende Burnet voor FC Emmen, waar hij een prima indruk als linksback maakte. In 21 wedstrijden was hij goed voor vier assists en tegen VVV-Venlo gaf hij nog een piekfijne voorzet die door Nikolai Laursen tot 3-0 werd gepromoveerd. Hij koos daarna voor een buitenlands avontuur bij het Deense HB Køge. Burnet heeft al 155 eredivisieduels achter zijn naam staan, maar dit seizoen is de eerste keer dat hij uitkomt op het tweede niveau van Nederland. Burnet: “Ik was meteen enthousiast over een terugkeer. We gaan er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.”

Foto: Jasin-Amin Assehnoun (links) en Lorenzo Burnet.