Dalerpeel – In de Beleeftuin in Dalerpeel is vanochtend, donderdag 29 april, een appelboompje geplant door leerlingen van de Willem Alexanderschool ter nagedachtenis aan Lorenzo Snippe.

Lorenzo overleed op 6 februari 2020 op slechts 11-jarige leeftijd aan de gevolgen van stofwisselingsziekte x-ald. Hij was als leerling van de basisschool een stralend middelpunt en zijn overlijden maakte niet alleen veel indruk binnen zijn school, maar zeker ook in en buiten Dalerpeel. In 2019 kreeg Lorenzo aandacht in de landelijke, regionale en lokale media. Hij kreeg meer dan duizend kaarten en er waren allerlei acties.

Namens de school leefde al langer het idee om een jaar na zijn overlijden een herdenkingsdienst te houden. De Beleeftuin was hiervoor een prachtige locatie, het planten van een boompje werd vandaag gedaan.

In aanwezigheid van de ouders van Lorenzo, Alwi en Mariëlle, liepen de groepen 5-6 en 7-8 in een stoet naar de Beleeftuin om gezamenlijk de bijzondere handeling te verrichten. Na een voorwoord van schooldirecteur Carolina Camies en het voorlezen van twee gedichten namens de schoolgroepen werd de boom versierd met appeltjes en vlinders, beschreven met teksten. Hierna kon het boompje worden geplant, direct achter een gedenkplaatje met de tekst ‘Deze boom is geplant ter herinnering aan Lorenzo Snippe, CBS Willem Alexander’. Alwi en Mariëlle waren onder de indruk van dit bijzondere gebaar en spraken hun waardering uit naar de kinderen en de school.

Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.