Foto: Op deze plek verrijzen appartementen. Momenteel gaat een deel ervan schuil achter een wand met historische foto’s.

Coevorden – De drie kavels aan het begin van de Sallandsestraat zijn verkocht. Binnen twee jaar moeten er elf appartementen staan op het nu nog braakliggende terrein. Het terrein is verkocht aan ontwikkelaar Teerling en partners uit Haren.

Daarmee komt een einde aan de jarenlange ergernis van bewoners en ondernemers in de binnenstad én van de gemeente Coevorden. In mei vorig jaar kreeg de gemeente Coevorden eindelijk de kans om eigenaar van het stuk grond te worden. Geïnteresseerden konden zich met een goed plan melden bij de gemeente.

Van de elf appartementen komen er drie met de ingang aan de Sallandsestraat, de anderen aan de Bakkersteeg. Er komen appartementen op de begane grond en op de eerste en tweede verdieping. Het lijken van de buitenkant drie verschillende gebouwen. Daarmee past het binnen het zogeheten ‘beeldkwaliteitsplan’.

Met de ontwikkelaar is afgesproken dat de plannen binnen 24 maanden moeten zijn gerealiseerd. De grond is verkocht voor 50.000 euro, het bedrag waarvoor de gemeente het ook in handen kreeg.