Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt dinsdag 5 november weer een bijeenkomst op de vaste locatie, het Kasteel. Ditmaal wordt het boek ‘Blijf niet te lang weg’ besproken. Dit boek, met humor en respect geschreven, gaat over liefdevolle (mantel)zorg bij dementie. De 54-jarige Ira Stam weet uit ervaring hoe het is om dag en nacht zorg te dragen voor haar moeder die lijdt aan de ziekte dementie, totdat haar moeder verhuisd is naar de Westerkim in Hoogeveen. Zij vertelt over deze zorg.

Alzheimercafé Coevorden is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang en het kopje koffie of thee zijn gratis. Wie aangepast vervoer nodig heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met Joop ten Caat, coördinator van Alzheimercafé Coevorden via 0524-526863 of 06-19431405.