Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt dinsdag 3 september weer een bijeenkomst in het Kasteel. Notaris Lennard Reinsma geeft uitleg over notariële zaken als levenstestament, bewindvoerderschap en eventuele nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Dementie behelst meer dan alleen geestelijke achteruitgang. Ook op andere gebieden, bijvoorbeeld op financieel gebied, zijn de gevolgen soms erg vervelend. Hoe moet een en ander worden geregeld en waar kan ik hulp krijgen? Ook onderwerpen als volmacht en erfbelasting komen aan bod. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimercafé informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee.

Wie aangepast vervoer nodig heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met coördinator Joop ten Caat, 0524-526863 of 06-19431405 .

Theatervoorstelling

In samenwerking met Theater Hofpoort presenteert Alzheimercafé Coevorden op maandag 30 september de theatervoorstelling ‘Waar ga je heen’. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via het Alzheimercafé of via Joop ten Caat.