Coevorden – De aanpak van de Schoolstraat en de Bakkersteeg en het kruispunt met de Wilhelminasingel in Coevorden start op maandag 18 januari. De werkzaamheden nemen zo’n zes weken in beslag. De Bakkersteeg is open voor bestemmingsverkeer.

De auto keert in de loop van 2021 terug in de Friesestraat-Noord vanaf het Stationsplein tot de kruising met de Schoolstraat als de werkzaamheden zijn afgerond. Eerst moet nog een verkeersbesluit worden genomen. De route gaat via de Schoolstraat naar de Wilhelminasingel. Daarvoor zijn aanpassingen noodzakelijk.

Om het verkeer vanaf de Friesestraat-Noord af te voeren via de Schoolstraat wordt de rijrichting omgekeerd en wordt de inrichting aangepast. Ook in de Bakkersteeg wordt de rijrichting omgedraaid. De Bakkersteeg wordt opnieuw bestraat, maar de inrichting blijft hetzelfde. Bij het punt Schoolstraat/Wilhelminasingel wordt de drempel verwijderd en er worden haaientanden aangebracht. Daarnaast wordt een regenwaterriool aangelegd.

Hekjes en paaltjes

Veiligheid en parkeren zijn belangrijke aspecten. De rijbaan voor auto’s, vrachtwagen en fietsers wordt 3,80 meter breed. Er komen stalen hekjes en paaltjes tussen de rijbaan en de stoep om te voorkomen, dat auto’s op de stoep worden geparkeerd of over de stoep rijden. Door de inrichting lijkt de straat korter en smaller dan die in werkelijkheid is. Dat moet ervoor zorgen, dat de automobilisten zich aan de maximumsnelheid van 30 km/u houden.

Het autoverkeer komt pas terug in de Friesestraat-Noord terug als een verkeersbesluit is genomen, het werk in de Schoolstraat klaar is en de zakpalen er staan. Met die palen wordt de binnenstad buiten de tijden voor bevoorrading afgesloten.

Bron gemeente Coevorden; foto’s: artist impression.

Lees ook:

Meerderheid raad stemt in met auto’s in Friesestraat-Noord