Coevorden – De week van 23 tot en met 27 maart 2020 is door de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) uitgeroepen tot Nationale Opruimweek. Ook in Coevorden wordt daaraan aandacht besteed.

Op vrijdag 27 maart is er een uitgebreid programma met workshops in De Bovenkamer (boven The ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden.

Enerzijds om de aandacht te vestigen op de enorme hoeveelheid spullen die we tegenwoordig in huis hebben en de massaproductie door bedrijven. Anderzijds beseffen steeds meer mensen dat een grote hoeveelheid spullen om hen heen hen niet gelukkiger maakt. De Nationale Opruimweek is er niet voor om iedereen om te toveren tot minimalisten, maar wel om iedereen bewuster te maken. Veel spullen in huis betekent buiten chaos dat het moeilijker is om spullen op te bergen en het dus ook lastig wordt om spullen terug te vinden. Tegelijkertijd zorgen spullen voor prikkels die het je moeilijk maken om je goed te kunnen concentreren, in huis of op je werkplek. Tijdens de Nationale Opruimweek geven Professional Organizers in het hele land workshops en lezingen over hun vak.

Programma

Ook Francien van Rijt van ‘Opgeruimd jezelf zijn’ uit Dalen maakt van de gelegenheid gebruik en houdt een aantal activiteiten. Samen met Zunne Yoga, Aline van de Haar Coaching en Total Eco Body Care wordt het thema ‘opruimen’ breder aangepakt. Opruimen gaat nl. niet alleen over spullen, maar ook over gedachten en overtuigingen. Bepaalde overtuigingen of drukte in je hoofd kunnen ervoor zorgen dat je het lastig vindt om afstand te doen van spullen.

Het programma is als 15.00-15.30 uur, inloop; 15.30-16.00 uur, workshop ‘Ruimte in je kledingkast’ door Opgeruimd jezelf zijn; 16.00-16.30 uur, workshop ‘Stoelyoga voor jong en oud‘ door Zunne Yoga (Ina Rozema); 16.30-17.00 uur, workshop ‘Wat heb je nodig in je badkamerkastje’ door Total Eco Body Care (Ajèleth Kool); 17.00-17.30 uur, Acces Bars door Aline van de Haar; pauze; 19.00-19.30 uur, workshop ‘Wat heb je nodig in je badkamerkastje’ door Total Eco Body Care (Ajèleth Kool); 19.30-20.00 uur, workshop ‘Stoelyoga voor jong en oud‘ door Zunne Yoga (Ina Rozema); 20.00-20.30 uur, workshop ‘Ruimte in je kledingkast’ door Opgeruimd jezelf zijn; 20.30-21.00 uur, Acces Bars door Aline van de Haar.

De entreekosten zijn 2 euro per persoon inclusief workshops, hapje en een drankje.

Afbeelding: Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).